Често Задавани Въпроси

Какво е „Професионален Домоуправител“?

Това е сравнително нова услуга за страната ни, която има за цел да отговори на нарасналата нужда от регулация и координация на съседските взаимоотношения. Управлението на сгради в режим на етажна собственост поставя пред собствениците им редица проблеми, с които те не желаят, а понякога и не могат да се справят сами. Ето защо услугите на „професионалeн домоуправител“ придобиват все по-голяма популярност. Вече има кой да поеме „досадните ангажименти“ и да се погрижи за безпроблемното управление и функциониране на общите части в Етажната собственост.

Защо да наемете „Професионален Домоуправител“?

Възлагайки  грижата за управлението и поддръжката на Вашата сграда на фирма, специализирана в тази дейност получавате множество предимства, сред които са:

  • подобряване събираемостта на месечните такси;
  • по-приветлив и поддържан вид на сграда;
  • професионално управление на Етажната собственост;
  • своевременно и експертно решение на възникнали проблеми;
  • повече комфорт и уют във Вашия дом или офис

Как се калкулират месечните разходи в етажната собственост?

Съгласно ЗУЕС са предвидени 2 вида такси:

  • текущи разходи – това са ток, вода, поддръжка на асансьор, охрана и други режийни разходи за общите части. Те може да варират според потреблението и всеки месец да са различни.
  • фонд „Ремонт и обновление“ – това е фонд, предвиден за поддръжка и реновиране на общите части в сградата. В него се включват както дребни ремонти за подмяна на ел. крушки, ключове и пр., така и суми за по-големи реконструкции. Той се определя по решение на Общото събрание с оглед на нуждите на сградата и желанията на нейните обитатели.

По правило се събира някаква по-малка сума за текущи ремонти и поправки, която може да бъде фиксирана или в зависимост от конкретно направени разходи и сумата за режийни разходи. За извършване на планови и аварийни ремонти се свиква Общо събрание, на което се обсъжда всеки конкретен случай и предвидения бюджет.

Как да наемете „Професионален Домоуправител“?

За да наемете професионален домоуправител „ЗАНЕКС“ е необходимо да поискате индивидуална оферта за управление на Вашата сграда. Може да направите ЗАПИТВАНЕ ЗА ОФЕРТА чрез нашия сайт или на посочените телефони. Наш консултант ще се свърже с Вас и ще изготвим пакет услуги според Вашите нужди и изисквания. Изборът на професионален домоуправител се прави от Общото събрание на Етажната собственост. След обсъждане и приемане на офертата с мнозинство, се преминава към подписване на договор. Ако желаете, ние може да Ви съдействаме при организирането и провеждането на Общо събрание за избор на професионален домоуправител.

Свържете се с нас

Офис

гр.София

Телефон

+359 883 377 244

Офис

гр.Пловдив

Телефон

+359 897 909 423

Офис

гр.Варна

Телефон

+359 876 388 811