ВАШИЯТ ПРОФЕСИОНАЛЕН ДОМОУПРАВИТЕЛ
ПРОФЕСИОНАЛНА ГРИЖА
КОМФОРТ И СПОКОЙСТВИЕ
ЕКСПЕРТНИ РЕШЕНИЯ
КОРЕКТНОСТ И ДОВЕРИЕ

КАКВО Е „ПРОФЕСИОНАЛЕН ДОМОУПРАВИТЕЛ“?

 

 Това е сравнително нова услуга за страната ни, която има за цел да отговори на нарасналата нужда от регулация и координация на съседските взаимоотношения.

Управлението на сгради в режим на етажна собственост поставя пред собствениците им редица проблеми, с които те не желаят, а понякога и не могат да се справят сами.

Ето защо услугите на „професионалeн домоуправител“ придобиват все по-голяма популярност. Вече има кой да поеме „досадните ангажименти“ и да се погрижи за безпроблемното управление и функциониране на общите части в Етажната собственост.

 

 ЗАЩО ДА НАЕМЕТЕ ПРОФЕСИОНАЛЕН ДОМОУПРАВИТЕЛ?

 

Възлагайки  грижата за управлението и поддръжката на Вашата сграда на фирма, специализирана в тази дейност получавате множество предимства, сред които са:

 - подобряване събираемостта на месечните такси;

 - по-приветлив и поддържан вид на сграда;

 - професионално и квалифицирано управление на Етажната собственост;

 - своевременно и експертно решение на възникнали проблеми;

 - повече комфорт и уют във Вашия дом или офис.

 

 

КАК СЕ КАЛКУЛИРАТ МЕСЕЧНИТЕ РАЗХОДИ В ЕТАЖНАТА СОБСТВЕНОСТ?

 

Съгласно ЗУЕС са предвидени 2 вида такси:

 - текущи разходи – това са ток, вода, поддръжка на асансьор, охрана и други режийни разходи за общите части. Те може да варират според потреблението и всеки месец да са различни.

 - фонд „Ремонт и обновление“ – това е фонд, предвиден за поддръжка и реновиране на общите части в сградата. В него се включват както дребни ремонти за подмяна на ел. крушки, ключове и пр., така и суми за по-големи реконструкции. Той се определя по решение на Общото събрание с оглед на нуждите на сградата и желанията на нейните обитатели.

По правило се събира някаква по-малка сума за текущи ремонти и поправки, която може да бъде фиксирана или в зависимост от конкретно направени разходи и сумата за режийни разходи. За извършване на планови и аварийни ремонти се свиква Общо събрание, на което се обсъжда всеки конкретен случай и предвидения бюджет.

 

КАК ДА НАЕМЕТЕ „ПРОФЕСИОНАЛЕН ДОМОУПРАВИТЕЛ“?

 

За да наемете професионален домоуправител „ЗАНЕКС“ е необходимо да поискате индивидуална оферта за управление на Вашата сграда. Може да направите ЗАПИТВАНЕ ЗА ОФЕРТА чрез нашия сайт или на посочените телефони.  Наш консултант ще се свърже с Вас и ще изготвим пакет услуги според Вашите нужди и изисквания.

Изборът на професионален домоуправител се прави от Общото събрание на Етажната собственост. След обсъждане и приемане на офертата с мнозинство, се преминава към подписване на договор.

Ако желаете, ние може да Ви съдействаме при организирането и провеждането на Общо събрание за избор на професионален домоуправител.

 

 

Нагоре

zanex.org  All Rights Reserved